Praktijk voor EFT therapie en supervisie
Homepage -> Venlo

Partituur Venlo

Venlo, de bakermat van Partituur

Ineke woonde en werkte dertig jaar in het Limburgse en begon daar in 2003 voor zichzelf. Ze richtte Partituur op in Venlo. Sinds haar verhuizing naar Nijmegen werkt ze nog altijd twee dagen per week in Venlo. Velen weten de weg te vinden naar haar praktijk aan de van Schelbergenstraat, waar mensen zich snel thuis voelen bij Ineke. Zij geeft individuele, relatie- en gezinstherapie en de laatste jaren ook (EFT) supervisie en leertherapie.

EFT Individuele, relatie- en gezinstherapie

Toen Emotionally Focused Therapy bekendheid kreeg in Nederland ontdekte Ineke dat dit naadloos aansloot bij de ervaringsgerichte therapie die zij al gaf. EFT is een therapievorm die zowel individueel als in relaties of gezinnen kan worden ingezet. EFT therapie kijkt door de ruzies en de machtstrijd heen en zoekt naar de diepere betekenis van de onder het gedrag liggende gevoelens en emoties.

Geheim van het succes

EFT heeft aandacht voor onderliggende emoties, iets waar de traditionele vormen van relatietherapie vaak aan voorbijgingen in hun gerichtheid op communicatie. Dit lijkt de sleutel te zijn voor verbetering en verdieping van de relaties van 70 á 75 % van de mensen die EFT therapie volgen. EFT therapie werkt en geeft mensen hoop. In Venlo werken mensen meestal met Ineke alleen, maar soms ook met Ineke en Michael samen.

Over Michael Steger

Michael Steger (1949) werkte als klinisch psycholoog, als psychotherapeut en als leidinggevende. Na een uitstapje in de re-integratiewereld begon hij als zelfstandige. Dat doet hij nu al meer dan tien jaar met veel plezier. Vrienden zien hem als rustig en wat afwachtend, maar als hij zich op zijn gemak voelt, dan kan hij bevlogen en met humor uit de hoek komen.

Co-therapeut bij relatietherapie in Venlo

Michael werkte aanvankelijk vanuit de gedragstherapie. Door ervaringen in zijn eigen leven raakte hij geïnteresseerd in systeemtherapie, schematherapie en EFT. Hij raakte er steeds meer van overtuigd dat het eigenlijk altijd om de persoon achter de klacht gaat. Hij zag steeds beter welke belangrijke rol emoties spelen in het ontstaan en ook in het kunnen veranderen van problemen. Tijdens zijn EFT studies kwam er al snel een creatieve samenwerking op gang met Ineke. Ineke en Michael geven samen relatiecursussen en desgewenst ook samen relatietherapie.

Contactpagina Venlo