Praktijk voor EFT therapie en supervisie
Homepage -> Nijmegen

Partituur Nijmegen

Het ontstaan van Partituur

In 2003 begon Ineke Scholten als zelfstandige haar praktijk in Venlo. Sinds de verhuizing naar Nijmegen weten velen de weg te vinden naar haar praktijk aan de Heydenrijckstraat in Nijmegen-Oost. Mensen voelen zich snel thuis bij Ineke. Zij geeft individuele therapie, relatie- en gezinstherapie en de laatste jaren ook (EFT) supervisie en leertherapie.

EFT Individuele, relatie- en gezinstherapie

Ineke ontmoette Sue Johnson in 2006 en besloot zich te specialiseren in Emotionally Focused Thearpy omdat deze therapievorm naadloos aansloot bij de ervaringsgerichte therapie die ze al gaf. EFT is een therapievorm die zowel individueel als in relaties of gezinnen kan worden ingezet. EFT kijkt door de ruzies en de machtstrijd heen en zoekt naar de diepere betekenis van onder het gedrag liggende gevoelens en emoties.

Geheim van het succes

De traditionele vormen van relatietherapie richten zich op de verbetering van communicatie en gaan vaak voorbij aan onderliggende emoties. EFT heeft daarentegen ruime aandacht voor de onderliggende emoties en hechting. De focus op emoties lijkt ervoor te zorgen dat 70 á 75 % van de mensen die EFT therapie hebben gevolgd, melden dat hun relatie is verdiept en verbeterd.   

Contactpagina Nijmegen